вівторок, 26 червня 2018 р.

Завдання на літо

Учитель з Італії Чезаре Ката опублікував домашнє завдання на літо для учнів і прославився на весь світ:
1. Гуляйте вранці уздовж берега моря в повній самоті, дивіться на відблиски сонця на воді й думайте про те, що робить вас щасливими.
2. Намагайтеся використовувати нові слова, які ми вивчили в цьому році. Чим більше ви зможете сказати, тим цікавіше ви зможете думати, а чим більше у вас буде думок, тим вільніше ви будете.
3. Читайте! Багато, скільки зможете. Але не тому, що ви зобов'язані це робити. Читайте, бо літо надихає на мрії та пригоди, а читання -  як політ. Читайте, бо це найкраща форма бунту (за порадою, що саме читати, приходьте до мене).
4. Уникайте всього, що приносить вам негатив і відчуття порожнечі (речей, ситуацій і людей). Шукайте натхнення й друзів, які вас збагачують, які розуміють вас і цінують такими, які ви є.
5. Якщо ви відчуваєте смуток і страх, не хвилюйтеся: літо, як і будь-яка інша прекрасна річ в житті, може привести душу в сум'яття. Ведіть щоденник, описуйте те, як почуваєтеся (а у вересні, якщо захочете, ми це разом почитаємо).
6. Танцюйте й не соромтеся нічого. Скрізь, де завгодно: хоч на танцполі, хоч у своїй кімнаті на самоті. Літо - це танець, і нерозумно не брати в цьому участі.
7. Хоча б один раз сходіть зустріти світанок. Стійте мовчки й глибоко дихайте. Закрийте очі і відчуйте подяку.
8. Більше займайтеся спортом.
9. Якщо ви зустріли когось, хто вам дуже сподобався, скажіть це їй чи йому так красиво й переконливо, як тільки зможете. Не бійтеся бути незрозумілим. Якщо нічого не вийде - значить, не судилося, а якщо вас зрозуміють і дадуть відповідь, то літо ви проведете разом, і це буде золотою добою. (У разі невдачі повертайтеся до пункту 8.)
10. Перечитайте конспекти наших уроків: порівняйте все те, про що ми читали, із тим, що відбувається у вашому житті.
11. Будьте такими ж щасливими, як сонячне світло, і такими ж вільними, як море.
12. Будь ласка, не сваріться. Будьте ввічливими й добрими.
13. Дивіться хороші фільми з глибокими емоційними діалогами (якщо можете, англійською мовою), щоб одночасно покращити свою англійську й розвинути здатність відчувати та мріяти. Нехай кіно на закінчується для вас разом із фінальними титрами, проживайте його знову й знову, включайте його в досвід цього літа.
14. Літо - це магія. У сонячному світлі ранку,  жаркими літніми вечорами мрійте про те, яким може й повинне бути життя. Зробіть усе від вас залежне, щоб ніколи не здаватися на шляху до мрії.
15. Будьте хорошими
!

Немає коментарів:

Дописати коментар